HTML

macska rúgja meg!

mérgelődős

Friss topikok

  • sziapo: Az ALAP-TÖRVÉNY NEM alkotmány, legjobban a VAS-SZŰZRE HASONLÍT, 48 lyukkal, és beverhető tüskéikke... (2011.04.20. 17:12) alkotmány, preambulum

Linkblog

Archívum

alkotmány, preambulum

2011.04.20. 15:23 felejto

 Alkotmány...

 

Első ránézésre: Az előző alkotmányhoz képest, terjedelmesebb, véleményem szerint kevésbé átlátható.

 

Nemzeti hitvallás...

Eddigi alkotmányunkban, az 1949. évi XX törvényben, preambulum nem volt ugyan, de hiányát sem éreztük. Hamza Gábor véleménye szerint felesleges, valamint nem vetne jó fényt, a történelmünket hosszan taglaló bevezető.1

Büszkeség.

„Elismerjük a kereszténység nemzetmegtartó szerepét. Becsüljük országunk különböző vallási hagyományait.” A kereszténység nemzetmegtartó szerepe érdekes kérdés... Már itt kirajzolódik, hogy a KDMP részt vett az „Alkotmányozásban”.

 

„ A velünk élő nemzetiségek a magyar politikai közösség részei és államalkotó tényezők.” Az eredeti szövegben (mármint a tervezetében) ez úgy szerepelt, hogy „a magyar nemzet részének tekintjük.”

Ha úgy hagyjuk akkor elismertük volna, hogy a cigány is magyar ember, ha itt él. Így államalkotó tényező. Amely szintén szerepelt az előző alkotmányunkban.

 

68. § (1) A Magyar Köztársaságban élő nemzeti és etnikai kisebbségek részesei a nép hatalmának: államalkotó tényezők.

      1. A Magyar Köztársaság védelemben részesíti a nemzeti és etnikai kisebbségeket. Biztosítja kollektív részvételüket a közéletben, saját kultúrájuk ápolását, anyanyelvük használatát, az anyanyelvű oktatást, a saját nyelven való névhasználat jogát.”

Sok minden nem változott...

Kárpát medence...

Hisszük, hogy nemzeti kultúránk gazdag hozzájárulás az európai egység sokszínűségéhez.”

Lefordítva: Köszönje meg Európa, hogy vagyunk neki.

 

Kultúra, együttműködés, emberi méltóság. Namost mi a szar ez a hűség, hit és szeretet. Szent István keresztény államot alapított (állítólag), 1000 éve, Kezd a tököm ki lenni a KDMP-vel. Nagyon szép dolog a vallásosság, a hit, a hagyományok, DE ha megnézzük Magyarország jelenlegi lakosságát, ezen belül a magukat vallásosnak tartók számát, nem az jön le, hogy a többség a Biblia szerint éli mindennapját. Lehet mondani, hogy elég baj ez, de a múltban révedezés és egy vallásos miniszterelnök körüli miniszter vagy mi elég ahhoz, hogy azt mondják, Magyarországon az átlag ehhez tartja magát? Ki a tököm ellen lázadunk ezzel a kereszténykedéssel?

Az ember becsületének alapja a munka...” Hát ez máshonnan ismerős.

Az elesettek és szegények megsegítésének kötelezettsége. Szépen hangzik ha odaraktak volna mögé egy sort arról, hogy ennek részletezéséről külön törvény gondoskodik még talán értelem is lett volna, de hát ez csak a hangzatos, ha úgy tetszik ünnepélyes bevezető.

 

Közös cél, népuralom meghatározás... ez úgy rendben is van.

 

Szentkoronatan, kontinuitás, történeti alkotmány. Úgy nézem a fiúk/lányok jártak magyar állam és jogtörténet előadásra. Ez a folytonosság azonban veszélyes téma. Ide direkt nem idézek senkit pedig egy páran már óvva intetnek. Alkotmányos állami folytonosság, nyilván a királysággal ami egyrészt sértő lehet az összes szomszédos államra nézve, hiszen egykoron Magyarország részét képezték vagy legalábbis egy részük hozzánk tartozott. Húdeokosatmondtam. Mindenesetre a 20as években a nem-nem soha még nemcsak divatos tarsolyos hülyeség volt, akkor még érthető indultok fogalmazódtak meg ezzel. De mindez lassan 91 év távlatából kezd nevetségessé válni. Idegen megszállások: török, Habsburg, német, orosz úgy nagy vonalakban. Szóval ha a történeti alkotmány nem függesztődött fel ez időre akkor az uralmak alatt hozott kornak megfelelő szabályozások, melyek a hagyományoknak megfelelnek, de a megszálló engedélyével létrejött normák eszerint része a történeti alkotmánynak. A fidesz ezzel vagy új történeti alkotmányfogalmat alkot, vagy hülyeséget beszél.

Náci, Komcsi bűnök, oké.

'49 évi kommunista alkotmány. Az eredeti alkotmányból a szerkezet és évszámon kívül mindent megváltoztattak '89 óta.

'56, oké.

44-tól 90-ig mocskoskommunisták voltak. És mi volt a két világháború között????

Kurvanagypofon. A napokban volt az úgynevezett élet menete... Nem hobbiból, vagy szórakozásból.

 

Összegezve: Nem bírta ki a fidesz, hogy egy laza burkolt zsidózást bele ne rakjon az alkotmányba. Ki a szarnak ártanak a zsidók? De most tényleg! Kinek fáj az, hogy ha valaki más származású, esetleg még másik vallást is gyakorol? Egyáltalán miért nem lehet ezen túllépni? Ja mert ha nem elméleti szarságokkal etetnénk a népet, amin háboroghat, akkor konkrétumokról kéne beszélni.

 

Mielőtt bárki elkezd gyanúsítani, hogy maszop közeli vérkomcsi vagyok, vagy esetleg azok akikre ez a jellemzés igaz, szimpatizálnának velem, előre jelezném, hogy le lehet szállni.

Híradóban nyilatkozó viszonylag értelmesnek tűnő ellenzéki csaj tök értelmes dolgokat mond viszonylag laza stílusban, ezek után közli, hogy az emeszpé azért olyan fantasztikus mert meg tud újulni. Mivan? Kivel az eltorzult arccal ugráló Mesterrel vagy a visszaköszöngető Fletóval? Nahagyjálbékén.

De erre van szükség. Az alkotmány azért született meg ilyen formában mert az embereknek erre van igényük. Hogy lehessen utálni a másikat, és legyen hova tartozni.

Jobbikról nem véletlenül nem ejtettem szót. Van amiről nem érdemes.

LMP az egyetlen lehetőség lett volna az előző választásokon akikre érdemes lett volna figyelni. Bár a köznyelvben most a szadesz utódjaként szerepel, azért vannak ott olyan emberek akikre érdemes lenne figyelni. Érdemes lenne ha nem vennének részt a cirkuszban. Ahelyett, hogy a kormánypártot és a többi ellenzéki pártot tennék nevetségessé, vitába szállnak és agresszív arccal magukat nevettetik ki. Csak szegény Kukorellyt sajnálom.

 

Majd ha lesz még időm átnézem a többi részt is.

1 komment · 1 trackback

Címkék: alkotmány nemzeti

A bejegyzés trackback címe:

https://macsakrugjameg.blog.hu/api/trackback/id/tr442842607

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Súúúhanterz (2011/04/20) 2011.04.20. 18:31:12

Szerkesztőségünk tagjaival – kivéve persze két fideszesünket, Kamondi Vilmost és Csicsó Ferencet - mély aggodalommal figyeltük a kormánypárt erőfeszítéseit, amellyel amúgy sem erős lábakon ugrándozó, bukdácsoló demokratikus jogállamunk kétségbees...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sziapo 2011.04.20. 17:12:01

Az ALAP-TÖRVÉNY NEM alkotmány,
legjobban a VAS-SZŰZRE HASONLÍT, 48 lyukkal, és beverhető tüskéikkel:
virtus.hu
Richárd Király tévedése
Probil-Éma - 2011.04.20 12:34

Akkor csak nyomor fokozódott, most Soklyukú alaptörvényt átjárja 48 szeg, sarkallatosan kínoznak?
süti beállítások módosítása